Előszó 3
NÖVÉNYVÉDŐSZER-ENGEDÉLYEZÉSI
BLOKK
Dr. Pethő Ágnes:
A növényvédő szer engedélyezés
új súlypontjai 5
Mihály Botond:
Környezetvédelmi szempontok érvényesítése
a növényvédő szerek engedélyezésénél
17
Simon Gergely:
Peszticid használat Magyarországon: Az engedélyezéstől
a szennyezésig- a tényleges károk 24
ELLENŐRZÉS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATOK
BLOKK
Dr. Győrfi László:
A növényvédőszer-maradványok hatósági
ellenőrzésének szerepe az élelmiszerbiztonság
kritérium rendszerében 40
Székács András - Ernst András - Juracsek
Judit - Darvas Béla:
Növényvédő szerek okozta vízszennyezések
Magyarországon 53
Dr. Biró Krisztina - Dr. Forgács Eszter:
A peszticid használat élelmiszerbiztonsági kockázatai
61
PREVENCIÓ ÉS KÉMIAI BIZTONSÁG BLOKK
Dr. Tompa Anna:
Primer prevenció és kémiai biztonság 71
Dr. Darvas Béla:
Növényvédő szerek másodlagos hatásai
85
Dr. Márai Géza:
Agrár-környezetgazdálkodás és bioélelmiszer-termelés
101
BIOTECHNOLÓGIA ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁG BLOKK
Dr. Pusztai Árpád - Dr. Gelencsér Éva -
Dr. Bardócz Zsuzsa:
A GM-növényeken alapuló élelmiszerek biztonsági
vizsgálata 113
Dr. Rodics Katalin:
A GMO kereskedelmet szabályozó ún. Cartagena jegyzőkönyvvel
kapcsolatos feladatok és elvárásokra hazai szabályozás
és engedélyezés rendje, valamint az EU GMO-val kapcsolatos
álláspontja 123
Móra Veronika:
A géntechnológia mezőgazdasági és élelmiszeripari
alkalmazásának várható egészségügyi,
környezeti és társadalmi hatása 141
Résztvevők listája 155