![]() 620.95 F 68 Fogarassy Csaba: Energianövények a szántóföldön Gödöllő : Szent István Egyetemi K., 2001. 144 p., ill. ISBN 963-9256-47-1 TARTALOMElőszó 7 1. Bevezetés 8 2. Az energianövények, mint bio-energiahordozók 10
2. l. A téma jelentősége 10
2.2. Hazai és külföldi irányzatok 13
2.2.1. Bioenergia-hordozók és alapanyagaik 23
2.3. (Szocio-) ökonómiai vonatkozások 332.2.2. Etanol 23 2.2.3. Olajok 25 2.2.4. Szilárd bio-tüzelőanyagok 29 2.2.5. Biogáz 31
2.3.1. Az energia-előállítás termelési költségei 33
2.3.2. A CO2 emisszió csökkentésének költségtényezője 34 2.3.3. A munkahely teremtés gazdasági értéke 35 3. Szántóföldi energianövények 38
3.1. Területiség a növények termesztésében 38
3.2. Szántóföldi növényeink "energetikai" értékelése 42
3.2.1. Gabonafélék 43
3.2.2. Hüvelyesek 57 3.2.3. Gyökér és gumós növények 66 3.2.4. Olajnövények 86 3.2.5. Rostnövények 98 3.2.6. Fűfélék, egyéb növények 103 4. A szántóföldi energianövény-termesztés értékelése 127
4.1. Az értékelés lehetséges rendszere 127
4.2. A növények területi eloszlása alapján kijelölhető speciális termesztési körzetek 131 4.3. Következtetések, javaslatok 136 5. Felhasznált irodalom 139 |